Novamark_Monoliten_P

 

Kvarteret Monoliten består av en formstark kvadratisk byggnad i svart tegel med en generös portik. I portiken finns en imponerande trätrappa som leder upp till gården. Gården är placerad på ett bjälklag med underliggande garage. I byggnaden ryms 107 st lägenheter och de bostäder som ligger i anslutning till gården har även en egen uteplats.

Trappan i portiken ligger i ett soligt och södervänt läge. Den inbjuder till informella möten och kommer att ha utblick mot ett allmänt parkstråk med inslag av lek.

Gården är indelad i tre zoner; en för samvaro, en för lek samt en del med växter. Samvarodelen består av några möbelgrupper placerade under körsbärsträden som inbjuder till fika och samtal. I lekdelen finns en sandlåda och några lekskulpturer. I den gröna delen kan de boende slå sig ner på några bänkar och blicka ut över frodiga växter.  Gården är som ett gemensamt vardagsrum för de boende.

Anläggningen har även ett fokus på gestaltning med ljus. Det finns exempelvis infälld belysning i trappor och bänkarna som inramar uteplatserna. Kvällstid sprids en fin stämning på gården med hjälp av lekskulpturerna som lyser i en varmröd kulör.

Novamark är en

del av PE

Vi förnyar oss lite

Nu är vi nämligen en del av PE, vilket innebär att du får tillgång till ännu mer kompetens inom samhällsbyggnad och industri. Välkommen till pe.se om du vill veta mer.

Nu får du tillgång till ännu bredare kompetens. Läs mer på pe.se